Sposób przygotowania:
Surówka z białej kapusty z sosem czosnkowym
Sos:
Jogurt należy wymieszać z majonezem i połączyć z czosnkiem przeciśniętym przez praskę oraz z sokiem z cytryny.
Powstały sos doprawić cukrem, solą i pieprzem, a następnie wstawić do lodówki.
Kapusta:
Kapustę poszatkować i partiami umieścić w dużej misce.
Każdą warstwę należy delikatnie posolić i ugnieść.
Tak przygotowaną odstawić na 20 minut, aby kapusta stała się miękka.
Reszta:
W tym czasie marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach, a cebulę drobno posiekać.
Wszystkie składniki połączyć, wymieszać z sosem i przed podaniem porządnie schłodzić.
Jogurt należy wymieszać z majonezem i połączyć z czosnkiem przeciśniętym przez praskę oraz z sokiem z cytryny.
Powstały sos doprawić cukrem, solą i pieprzem, a następnie wstawić do lodówki.
Kapusta:
Kapustę poszatkować i partiami umieścić w dużej misce.
Każdą warstwę należy delikatnie posolić i ugnieść.
Tak przygotowaną odstawić na 20 minut, aby kapusta stała się miękka.
Reszta:
W tym czasie marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach, a cebulę drobno posiekać.
Wszystkie składniki połączyć, wymieszać z sosem i przed podaniem porządnie schłodzić.
gusia1000