Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2715]

Kolorowa surówka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Surówka ze świeżych warzyw i owoców to niezbędny, bardzo zdrowy i smaczny dodatek do dania z mięsem.

Kolorowa surówka

Składniki:

Kolorowa surówka

 

Sposób przygotowania:

Kolorowa surówka

ETAP 1:

Kolorowa surówka
Umytą roszponkę porwać na mniejsze kawałki.

Roszponkę dokładnie umyć, osuszyć, porwać na kawałki, włożyć do miski.

ETAP 2:

Kolorowa surówka
Roszponkę połączyć z papryką, pomidorem i cebulą.

Dodać pokrojonego w kostkę pomidora i paprykę. Wsypać drobno posiekaną cebulę.

ETAP 3:

Kolorowa surówka
Obrane jabłko i warzywa zetrzeć na tarce.

Marchewkę, jabłko i brukiew obrać, zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych otworach.

ETAP 4:

Kolorowa surówka
Wszystkie przygotowane składniki surówki połączyć z jogurtem.

Połączyć z przygotowanymi warzywami, skropić sokiem z cytryny, dodać musztardę i jogurt, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.