Sposób przygotowania:
Wołowina z zielonym ogórkiem i chilli
Umytą i osuszoną wołowinę kroimy w cienkie paseczki. W miseczce łączymy ze sobą sos sojowy, cukier , olej sezamowy i przeciśnięty przez praskę czosnek – mieszamy. Do tak przygotowanej marynaty na minimum 1 5minut wkładamy pokrojoną wołowinę.
Ogórka myjemy, kroimy na pół i za pomocą łyżeczki do herbaty usuwamy gniazda nasienne. Ogórka (ze skórką ) kroimy w pół plasterki, lekko solimy i odstawiamy na kwadrans. Ogórka odsączamy na ręczniku papierowym.
Na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy i smażymy ogórka 2-3 minuty. Przekładamy go na talerz. Na patelnie dolewamy jeszcze trochę oliwy i na mocnym ogniu smażymy na złoty kolor zamarynowaną wołowinę. Kiedy wołowina nabierze koloru dodajemy posiekaną papryczkę chilli i przesmażonego kurczaka- smażymy jeszcze około 5-8 minut. Wołowinę posypujemy ziarnami sezamu i serwujemy z ryżem brązowym lub jaśminowym.
Smacznego.
Ogórka myjemy, kroimy na pół i za pomocą łyżeczki do herbaty usuwamy gniazda nasienne. Ogórka (ze skórką ) kroimy w pół plasterki, lekko solimy i odstawiamy na kwadrans. Ogórka odsączamy na ręczniku papierowym.
Na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy i smażymy ogórka 2-3 minuty. Przekładamy go na talerz. Na patelnie dolewamy jeszcze trochę oliwy i na mocnym ogniu smażymy na złoty kolor zamarynowaną wołowinę. Kiedy wołowina nabierze koloru dodajemy posiekaną papryczkę chilli i przesmażonego kurczaka- smażymy jeszcze około 5-8 minut. Wołowinę posypujemy ziarnami sezamu i serwujemy z ryżem brązowym lub jaśminowym.
Smacznego.
zosiani
Igraszki Losu
zosiani napisał(a):