dorota20w

dorota20w

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 587]

Surówka ze szpinaku

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Świeży szpinak jest bardzo delikatny w smaku i smaczny

Surówka ze szpinaku

Składniki:

Surówka ze szpinaku

 

 

Sposób przygotowania:

Surówka ze szpinaku
Świeże liście szpinaku nalezy umyc w dużej ilości chłodnej wody by wypłukac z niego piasek. Mokre liście szpinaku osuszamy najlepiej w wirówce do sałaty. Osuszone liście szpinaku przekładamy do miski. Teraz czas na przygotowanie sosu. Do miseczki wlewamy sok świezo wycisnięty z cytryny i dodajemy szczyptę soli i pieprzu, mieszamy wszystko. Do tych składników wlewamy oliwę i wszystko ubijamy trzepaczką aż sos będzie miał konsystencje emulsji. Szpinak polewamy sosem przed samym podaniem by sałatka wyglądała świeżo i smacznie.

Tagi:

szpinak