Sposób przygotowania:
Świąteczna sałatka w pucharkuETAP 1
Buraczki obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Starte buraczki przyprawiamy do smaku i dodajemy do nich odrobinę oliwy. Gotowe wykładamy na dno przygotowanych pucharków.
ETAP 2
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w kostkę. Awokado obieramy, kroimy w kostkę i skrapiamy sokiem z cytryny.
ETAP 3
Śledzie odsączamy z zalewy, zdejmujemy z nich skórkę i kroimy w kostkę.
ETAP 4
Na buraczki wykładamy kolejno warstwę rybną, awokado i na koniec pokrojone jajka. Na wierzch wykładamy po łyżce majonezu. Majonez oprószamy świeżo mielonym kolorowym pieprzem i dekorujemy natką pietruszki.
robaczek
biedroneczki
Czekoladka 2