Sposób przygotowania:
Świąteczny likier
Czekoladę połamać na mniejsze kawałki. W garnku zagotować wodę. Postawić na nim miskę z mlekiem i czekoladą. Dodać przyprawę do piernika i pieprz. Podgrzewać aż czekolada się rozpuści i wszystkie składniki się połączą z mlekiem. Następnie dodać nutellę i jeszcze chwilę ogrzewać aby i ona się roztopiła. Zdjąć z kąpieli wodnej i przecedzić przez sito do miski lub innego garnka. Zostawić na 3-5 minut aby przestygło. Dodać wódkę i dobrze wymieszać. Przelać do butleki ( także przez sitko). Odłożyć do lodówki na 1 dzień. Przed podaniem warto wyjąć likier na kilka minut aby "złapał" pokojowej temperatury, gdyż w lodówce może zgęstnieć.
ami91
Bardzo mi się podoba połączenie mleka z czekoladą, będe musiała spróbować Twojego przepisu, bo jestem fanką takich słodyczy ;) ;)