kasnaj

kasnaj

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 189]

Świeży sok jabłkowo-aroniowy

  • 10
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Świeży sok z kwaśnej odmiany jabłek (np. antonówka lub szara reneta ) oraz aroni to idealny sok na upalne dni.Doskonale gasi pragnienie.

Świeży sok jabłkowo-aroniowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Świeży sok jabłkowo-aroniowy

 

  • 1kg jabłek (kwaśnych)
  • 0,5 aroni

Sposób przygotowania:

Świeży sok jabłkowo-aroniowy
Owoce które użyjemy do produkcji naszego soku myjemy pod bieżącą wodą, jabłek nie obieramy tylko kroimy na ćwiarteczki (tak aby się zmieściły w szyjce podajnika naszej sokownicy) i wycinamy środek, z tak przygotowanych owoców zaczynamy produkcję naszego soku. Pierw wrzucamy aronię do sokownika aby oddzielić miąższ od soku następnie wrzucamy wcześniej przygotowane jabłka. Po uzyskaniu soków łączymy ja razem w większym naczyniu ja użyłem do tego szklanego dzbanka. Tak przygotowany sok wstawiamy na kilka minut do lodówki aby go schłodzić, już po chwili nadaje się do podania gościom. SMACZNEGO
Świeży sok jabłkowo-aroniowy
Wszystkie składniki do przygotowania soku
Świeży sok jabłkowo-aroniowy
Pierw wrzucmy aronię aby oddzielić sok od miąższu
Świeży sok jabłkowo-aroniowy
Następnie to samo co z aronią robimy z jabłkami
Świeży sok jabłkowo-aroniowy
Oddzielone soki od miąższu łączymy razem