Sposób przygotowania:
Świeży sok jabłkowo-aroniowy
Owoce które użyjemy do produkcji naszego soku myjemy pod bieżącą wodą, jabłek nie obieramy tylko kroimy na ćwiarteczki (tak aby się zmieściły w szyjce podajnika naszej sokownicy) i wycinamy środek, z tak przygotowanych owoców zaczynamy produkcję naszego soku. Pierw wrzucamy aronię do sokownika aby oddzielić miąższ od soku następnie wrzucamy wcześniej przygotowane jabłka. Po uzyskaniu soków łączymy ja razem w większym naczyniu ja użyłem do tego szklanego dzbanka. Tak przygotowany sok wstawiamy na kilka minut do lodówki aby go schłodzić, już po chwili nadaje się do podania gościom. SMACZNEGO
zewa
zbysiowa
Też jestem ciekawa...proszę o odpowiedź:)
kasnaj
Jesteśmy na diecie :) więc cukier wykluczony
zewa
Aha, dzięki za odpowiedź. Bo dla mnie to za kwaśne, hi, hi.
misia14
to zależy jakich jabłek się użyje wtedy na pewno nie trzeba dosładzać takiego soku.....poza tym można taki sok zapasteryzować w słoikach na miesiące zimowe;oczywiście bez dodatku cukru...
zbysiowa
Misiu, w składnikach są podane kwaśne jabłka;)
zewa
Misiu w składnikach jest napisane, że kwaśne jabłka dlatego zadałam pytanie. A co do stewii, to mój tata ma na działce. Wcześniej tej rośliny nie znałam i powiedział abym sobie urwała listek i spróbowała. I okazało się, że to strasznie słodkie.
misia14
mam stewię...i jest rewelacyjna np do koktaili...
zbysiowa
Ja tez, ale stewia rozwiązuje problem:)
Konczi