agnieszkalider

agnieszkalider

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 786]

Swojska czekolada

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Swojska czekolada na szybki deser na każdą okazję

Swojska czekolada

Składniki:

Swojska czekolada

 

  • 1 kostka margaryny najlepiej Kasi lub Palmy z murzynkiem
  • 12 dkg cukru kryształu
  • cukier waniliowy 1 opakowanie
  • 3 łyżki kakao naturalnego
  • 1/4 szklanki wody
  • 25 dkg mleka w proszku
  • herbatniki zwykłe 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

Swojska czekolada
W pierwszej kolejności należy przygotować niezbędne składniki na deser. Do szerokiego rondelka włożyć margarynę, wsypać cukier, cukier waniliowy, kakao, wodę i roztopić składniki, wciąż mieszając do zupełnego rozpuszczenia składników. Następnie zdjąć z palnika i ostudzić w kąpieli wodnej, następnie wmieszać mleko w proszku wrzucić posiekane nożem orzechy laskowe i pokruszone ciastka. Blaszkę - keksówkę należy wyłożyć folią aluminiową i wylać masę do środka, następnie włożyć deser do lodówki w celu zupełnego zastygnięcia. Wyjąć i kroić w kostki.