Sposób przygotowania:
Swojska zapiekanka
Należy przygotować niezbędne składniki na zapiekankę. Opłukać pieczarki, obrać i pokroić w plasterki, cebulkę obrać i pokroić w kosteczkę, następnie należy zeszklić cebulkę na tłuszczu, następnie dodać pokrojone pieczarki i podsmażyć je z cebulą, dodać sól i pieprz do smaku i wymieszać bardzo dokładnie. Bagietki przekroić na połowę wzdłuż . Na każdą bagietkę nakładamy pieczarki z cebulką, następnie należy zetrzeć ser na tarce o dużych oczkach i nałożyć na pieczarki. Włączamy piekarnik i nagrzewamy go do temp. około 190- 200 stopni C i wstawiamy zapiekanki na blasze wyścielonej papierem do pieczenia na około 10-15 minut. Wyjmujemy i serwujemy z sosem czosnkowym lub ketchupem.
Babciagramolka
agnieszkalider
To fakt :)
Gotowce są o niebo gorsze od dań przyrządzonych w domku. :)