agnieszkalider

agnieszkalider

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 786]

Swojska zapiekanka

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszna zapiekanka i smakuje jak kupna

Swojska zapiekanka

Składniki:

Swojska zapiekanka

 

Sposób przygotowania:

Swojska zapiekanka
Należy przygotować niezbędne składniki na zapiekankę. Opłukać pieczarki, obrać i pokroić w plasterki, cebulkę obrać i pokroić w kosteczkę, następnie należy zeszklić cebulkę na tłuszczu, następnie dodać pokrojone pieczarki i podsmażyć je z cebulą, dodać sól i pieprz do smaku i wymieszać bardzo dokładnie. Bagietki przekroić na połowę wzdłuż . Na każdą bagietkę nakładamy pieczarki z cebulką, następnie należy zetrzeć ser na tarce o dużych oczkach i nałożyć na pieczarki. Włączamy piekarnik i nagrzewamy go do temp. około 190- 200 stopni C i wstawiamy zapiekanki na blasze wyścielonej papierem do pieczenia na około 10-15 minut. Wyjmujemy i serwujemy z sosem czosnkowym lub ketchupem.

Tagi:

sery zioła ser