Sposób przygotowania:
Syrop imbirowy
Imbir obieramy, najlepiej łyżeczką i ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Imbir przekładamy do garnka. Wyciskamy sok z cytryny i dodajemy do startego imbiru. Następnie dodajemy cukier i wodę i zagotowujemy. Co jakiś czas mieszamy. Syrop gotujemy przez ok. 15 minut na małym ogniu.
Po tym czasie przelewamy przez gęste sitko na, którym zostaje rozgotowany imbir. Syrop przelewamy do małych słoiczków i zakręcamy.
Papkę imbirową wyrzucamy lub dodajemy do herbaty. Można również zapasteryzować przez 10 minut. Smacznego
Po tym czasie przelewamy przez gęste sitko na, którym zostaje rozgotowany imbir. Syrop przelewamy do małych słoiczków i zakręcamy.
Papkę imbirową wyrzucamy lub dodajemy do herbaty. Można również zapasteryzować przez 10 minut. Smacznego