Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Roladki schabowe z grzybami suszonymi

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Roladki schabowe z grzybami suszonymi potrzebują troszkę czasu, aby je przygotować, ale są bardzo smaczne.

Roladki schabowe z grzybami suszonymi Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Roladki schabowe z grzybami suszonymi

 

Sposób przygotowania:

Roladki schabowe z grzybami suszonymi
Grzyby zalać ciepłą wodą i pozostawić na noc. Na drugi dzień pokroić je, udusić na maśle i przyprawić.

Schab pokroić w plastry i rozbić. Natrzeć oliwą, solą i pieprzem. Uduszone grzyby rozłożyć na mięsie.. Zwinąć roladki.

Wstawić je do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około godzinę.

Podawać z ziemniakami.
Roladki schabowe z grzybami suszonymi
Grzyby namoczyć na noc i udusić na maśle.
Roladki schabowe z grzybami suszonymi
Schab cienko rozbić i przyprawić do smaku.
Roladki schabowe z grzybami suszonymi
Na plastrach schabu ułożyć uduszone grzyby.
Roladki schabowe z grzybami suszonymi
Zwinąć roladki i upiec je w temperaturze 200 stopni.