Jenny Morris

Jenny Morris

Starszy Kucharz
[Przepisów: 39]

Syrop cytrusowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Syrop cytrusowy na bazie cytryny, pomarańczy i limonki to wspaniały dodatek do deserów, ciast oraz napojów.

Syrop cytrusowy

Składniki:

Syrop cytrusowy

 

Sposób przygotowania:

Syrop cytrusowy
1.Do garnka wlej wodę, wsyp cukier i podgrzewaj mieszając aż cukier się rozpuści. Wyciśnij do tego sok z pomarańczy, cytryny i limonki ( bez pestek). Dodaj tej trochę startej skórki z owoców. Zagotuj, zmniejsz ogień i pozwól by nieco odparowało.

2.Przelej miksturę do miski żaroodpornej i pozwól by wystygła. Przelej do innego naczynia przez sitko by pozbyć się ugotowanej, startej skórki. Do butelki, w której będziesz to przechowywać, zetrzyj trochę świeżej skórki z owoców i zalej syropem.