Sposób przygotowania:
Syrop cytrusowy
1.Do garnka wlej wodę, wsyp cukier i podgrzewaj mieszając aż cukier się rozpuści. Wyciśnij do tego sok z pomarańczy, cytryny i limonki ( bez pestek). Dodaj tej trochę startej skórki z owoców. Zagotuj, zmniejsz ogień i pozwól by nieco odparowało.
2.Przelej miksturę do miski żaroodpornej i pozwól by wystygła. Przelej do innego naczynia przez sitko by pozbyć się ugotowanej, startej skórki. Do butelki, w której będziesz to przechowywać, zetrzyj trochę świeżej skórki z owoców i zalej syropem.
2.Przelej miksturę do miski żaroodpornej i pozwól by wystygła. Przelej do innego naczynia przez sitko by pozbyć się ugotowanej, startej skórki. Do butelki, w której będziesz to przechowywać, zetrzyj trochę świeżej skórki z owoców i zalej syropem.