Szalotki w zalewie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Wykwintny dodatek do potraw

Szalotki w zalewie

Składniki:

Szalotki w zalewie

 

  • 500 gram szalotek
  • 1 łyżeczka ususzonego rozmarynu
  • 25 gram masła
  • 2 łyżki musztardy
  • 1 łyżka sosu sojowego

Sposób przygotowania:

Szalotki w zalewie
Cebulki włożyłam do garnka. W czajniku nastawiłam wodę. Gdy się zagotowała,to przelałam ją cebulki.Garnek przykryłam i gotowałam na wolnym ogniu 5 minut. Gotowe cebulki przelałam zimną wodą i obrałam. Na patelnię wyłożyłam masło.Gdy się roztopiło dodałam posiekany jak najdrobniej rozmaryn ,musztardę oraz sos sojowy. Wymieszałam. Dorzuciłam cebulki i dusiłam pod przykryciem 10 minut.Podawałam na gorąco.

Tagi:

szalotki sosy