Sposób przygotowania:
Szarlotka na ciepło z lodami waniliowymi
forme wykladamy ciastem, nakłówamy i zapiekamy jakies 10 minut.
Mus przekładamy do rondelka, dodajemy gwiazdke anyżu, cynamon i podgrzewamy pod przykryciem, aby smaki sie połączyły, a anyż wydał cały swój aromat do musu.
Podpieczone ciasto wykladamy jablkowym nadzieniem i możemy posypać kruszonką.
Pieczmey okolo 25, 30 minut w okolo 200 stopniach, wyjmujemy i podajemy cieplą z lodami, polewą z gorzkiej czkeolady (jesli lubimy), ja posypuje kruszonymi bezami, ale to bardzo slodkie, nie każdy może lubic aż taki poziom slodyczy :) ja uwielbiam, wiec polecam goraco :)
Mus przekładamy do rondelka, dodajemy gwiazdke anyżu, cynamon i podgrzewamy pod przykryciem, aby smaki sie połączyły, a anyż wydał cały swój aromat do musu.
Podpieczone ciasto wykladamy jablkowym nadzieniem i możemy posypać kruszonką.
Pieczmey okolo 25, 30 minut w okolo 200 stopniach, wyjmujemy i podajemy cieplą z lodami, polewą z gorzkiej czkeolady (jesli lubimy), ja posypuje kruszonymi bezami, ale to bardzo slodkie, nie każdy może lubic aż taki poziom slodyczy :) ja uwielbiam, wiec polecam goraco :)