Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Szarlotka z kremem na ciepło

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Pyszna szarlotka podawana na gorąco.

Szarlotka z kremem na ciepło

Składniki:

Szarlotka z kremem na ciepło

 

  • Ciasto;
  • 15dag.margaryny,
  • 1szkl.mąki,
  • 2zółtka,
  • 1/2szkl.cukru pudru,
  • szczypta soli
  • Nadzienie;
  • 1kg.kwaskowatych jabłek,
  • cukier waniliowy,
  • 7 łyżek cukru,
  • 5dag.rodzynek,
  • 7dag.posiekanych migdałów,
  • skórka otarta z 1/2 cytryny
  • Krem;
  • 1/2szkl.cukru,
  • 1i1/2szkl.mleka,
  • 3 żółtka,
  • 5 łyżek mąki,
  • 10dag.masła

Sposób przygotowania:

Szarlotka z kremem na ciepło
Z podanych składników zagnieść ciasto i wstawić na 1godz.do lodówki.Następnie rozwałkować je na grubość 1cm.przełożyć na blaszkę,nakłuwać widelcem i piec w 200"C ok.20min. Jabłka obrać,usunąć gniazda nasienne,pokroić na kawałki,dodać skórkę cytrynową,sparzone rodzynki,migdały,cukier i cukier waniliowy.Dusić aż jabłka się rozpadną(ok.20min.) Składniki na krem połączyć i zagotować ciągle mieszając i wystudzić. Na podpieczony spód wyłożyć jabłka z bakaliami,a na nie wyłożyć krem.Piec ok.20-30min.w 200"C,aż wierzch się zrumieni.