Sposób przygotowania:
Szarlotka z kremem na ciepło
Z podanych składników zagnieść ciasto i wstawić na 1godz.do lodówki.Następnie rozwałkować je na grubość 1cm.przełożyć na blaszkę,nakłuwać widelcem i piec w 200"C ok.20min. Jabłka obrać,usunąć gniazda nasienne,pokroić na kawałki,dodać skórkę cytrynową,sparzone rodzynki,migdały,cukier i cukier waniliowy.Dusić aż jabłka się rozpadną(ok.20min.) Składniki na krem połączyć i zagotować ciągle mieszając i wystudzić. Na podpieczony spód wyłożyć jabłka z bakaliami,a na nie wyłożyć krem.Piec ok.20-30min.w 200"C,aż wierzch się zrumieni.
jovi
5 ode mnie i do ulubionych:)
Natala1210
Ugotować razem wszystkie,bo to trochę taki inny krem.
jovi
Dziękuję ogromnie! :)
A.B.