agf

agf

Starszy Kucharz
[Przepisów: 26]

szaszłyki drobiowo-warzywne

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Jak dla mnie to najlepsza wersja szaszłyków ze względu na składniki - wszystko to, co lubię:)

szaszłyki drobiowo-warzywne

Składniki:

szaszłyki drobiowo-warzywne

 

 

Sposób przygotowania:

szaszłyki drobiowo-warzywne
Wszystkie składniki kroimy na kawałki, uważając by np. cebula czy pieczarki nie były za małe i nie spadały z patyczków. Mięso solimy i pieprzymy – ja używam mieszanki kolorowego pieprzu z młynkiem – wtedy czuć wyraźnie smak pieprzu, bo nie jest bardzo drobno zmielony. Składniki naprzemiennie nakładamy na patyczki i układamy na grillu, obkręcając je co jakiś czas.