Magda2601

Magda2601

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 290]

Szaszłyki grillowe wg Magda2601

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Mięso natrzeć sokiem z cytryny, solą , pieprzem i ziołami prowansalskimi . Zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki

Szaszłyki grillowe wg Magda2601

Składniki:

Szaszłyki grillowe wg Magda2601

 

Sposób przygotowania:

Szaszłyki grillowe wg Magda2601
Mięso natrzeć sokiem z cytryny, solą , pieprzem i ziołami prowansalskimi . Zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki przynajmniej na godzinę. Pieczarki oczyścić , skropić obficie sokiem z cytryny, wymieszać i odstawić na 15-20 minut. Na szpadki nadziewać na przemian kawałki mięsa i pieczarki, na każdej szpadce powinien znaleźć się też listek laurowy. Piec na ruszcie 10 min, kilkakrotnie obracając.

Tagi:

mięso zioła