lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Szaszłyki w curry

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Znakomite szaszłyki doprawione przyprawą curry

Szaszłyki w curry

Składniki:

Szaszłyki w curry

 

  • 60 dag wołowiny bez kości
  • 20 dag chudej słoniny
  • 4 łyżki oliwy
  • 1 łyżeczka soli
  • przyprawa curry
  • suszona bazylia
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Szaszłyki w curry
Wołowinę pokrój w średniej wielkości kostkę.W naczyniu wymieszaj sól,pieprz, curry oraz suszoną bazylię.Dolej do mieszanki ziół oliwy z oliwek i włóż do marynaty mięso.Całość dokładnie przemieszaj i pozostaw w marynacie przez 1-2 godziny. Następnie przygotuj patyczki na szaszłyki i gotową wołowinę nadziewaj na patyczki na przemian ze słoniną (można słoninę zastąpić chudym boczkiem) Piecz na grillu z dwóch stron od czasu do czasu polewając resztą marynaty.