agi0911

agi0911

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 100]

Pieczone ziemniaczane szaszłyki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Szaszłyki z gotowanych ziemniaków boczku, pieczarki i czerwonej papryki oprószone czerwoną czubricą.

Pieczone ziemniaczane szaszłyki

Składniki:

Pieczone ziemniaczane szaszłyki

 

Sposób przygotowania:

Pieczone ziemniaczane szaszłyki
Ziemniaki obieramy, gotujemy w osolonej wodzie, studzimy. Większe przekrawamy na pół, małe zostawiamy w całości.

Pieczarki myjemy i osuszamy. Wędzony boczek kroimy w plastry. Paprykę czerwoną myjemy kroimy na kawałki.

Na patyczki do szaszłyków nadziewamy ziemniaki , plastry boczku, paprykę pieczarkę, kolejność powtarzamy. Szaszłyki przyprawiamy czubricą czerwoną i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy.

Te szaszłyki możemy również grillować.