Sposób przygotowania:
Pieczone ziemniaczane szaszłyki
Ziemniaki obieramy, gotujemy w osolonej wodzie, studzimy. Większe przekrawamy na pół, małe zostawiamy w całości.
Pieczarki myjemy i osuszamy. Wędzony boczek kroimy w plastry. Paprykę czerwoną myjemy kroimy na kawałki.
Na patyczki do szaszłyków nadziewamy ziemniaki , plastry boczku, paprykę pieczarkę, kolejność powtarzamy. Szaszłyki przyprawiamy czubricą czerwoną i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy.
Te szaszłyki możemy również grillować.
Pieczarki myjemy i osuszamy. Wędzony boczek kroimy w plastry. Paprykę czerwoną myjemy kroimy na kawałki.
Na patyczki do szaszłyków nadziewamy ziemniaki , plastry boczku, paprykę pieczarkę, kolejność powtarzamy. Szaszłyki przyprawiamy czubricą czerwoną i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy.
Te szaszłyki możemy również grillować.