V_kuchareczka

V_kuchareczka

Szef Kuchni
[Przepisów: 62]

Szaszłyki wołowe z grilla

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szaszłyki wołowe dla fanów grillowania

Szaszłyki wołowe z grilla

Składniki:

Szaszłyki wołowe z grilla

 

  • 100 dag wołowiny bez kości
  • 4 cebule
  • 30 dag kalarepki
  • 1 żółta papryka
  • 1 czerwona papryka
  • 10 łyżek pikantnego kaczupu
  • 7 łyżek oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka białego chrzanu

 

 

Sposób przygotowania:

Szaszłyki wołowe z grilla
Wołowinę pokroić w plastry, papryki umyć, oczyścić, pokroić w kostkę, tak samo kalarepkę. Keczup, oliwę, chrzan wymieszać do utworzenia gładkiej konsystencji, Mięso i warzywa zamoczyć w masie, następnie powbijać na patyki do szaszłyków. Każdego szaszłyka owinąć folią aluminiową wkładając do środka kilka plasterków cebuli. Piec na grillu, przewracając co pewien czas.