justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Szaszłyki z grila

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Sezon grillowania uważam za otwarty.

Szaszłyki z grila

Składniki:

Szaszłyki z grila

 

  • 1 kg mięsa na gulasz
  • 2 cebule
  • słoik papryki marynowanej lub jedna świeża
  • ogórki kiszone
  • sól
  • pieprz
  • pietruszka
  • przyprawa do szaszłyków
  • olej

Sposób przygotowania:

Szaszłyki z grila
Mięso na gulasz jeśli jest w większych kawałkach kroimy na mniejsze. Posypujemy przyprawą do szaszłyków, solą, pieprzem i polewamy odrobiną oleju. Odstawiamy na godzinę do lodówki. Na szpadki do szaszłyków nadziewamy na przemian mięso, cebulę, paprykę i ogórka. Gotowe grillujemy do momentu kiedy mięso będzie miękkie i zrumienione.