Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Szaszłyki z kiełbasą i warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Bardzo szybkie danie, idealne dla niezapowiedzianych gości

Szaszłyki z kiełbasą i warzywami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Szaszłyki z kiełbasą i warzywami

 

 

Sposób przygotowania:

Szaszłyki z kiełbasą i warzywami
Paprykę umyć, przekroić na pół i usunąć gniazda nasienne, pokroić na duże kawałki. Pieczarki obrać, przekroić każdą na 3-4 kawałki. Cebulę obrać, pokroić na 8 części. Kiełbasę pokroić po skosie na grube plastry. Na patyczki do szaszłyków nabijać warzywa z kiełbasą naprzemiennie wg uznania do wyczerpania wszystkich składników. Szaszłyki kłaść na rozgrzanym grillu (ja użyłam elektrycznego) i grillować około 3-4 minuty z każdej strony. Gotowe szaszłyki można oprószyć pieprzem i ziołami, podawać z lekką surówką
Szaszłyki z kiełbasą i warzywami
Paprykę umyć przekroić na pół i usunąć gniazda nasienne pokroić na duże kawałki Pieczarki obrać przekroić każdą na 3-4 kawałki Cebulę obrać pokroić na 8 części Kiełbasę pokroić po skosie na grube plastry
Szaszłyki z kiełbasą i warzywami
Na patyczki do szaszłyków nabijać warzywa z kiełbasą naprzemiennie wg uznania do wyczerpania wszystkich składników
Szaszłyki z kiełbasą i warzywami
Szaszłyki kłaść na rozgrzanym grillu i grillować około 3-4 minuty z każdej strony