marlena1114

marlena1114

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 335]

Szaszłyki z nerek wieprzowych

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Zachęcam do przyrządzenia szaszłyków

Szaszłyki z nerek wieprzowych

Składniki:

Szaszłyki z nerek wieprzowych

 

  • 750 g nerek wieprzowych
  • 1 łyżka proszku musztardowego
  • 1/2 łyżeczki pieprzu Cayenne
  • 1/2 łyżeczki tartej gałki muszkatołowej
  • 1 łyżeczka soli
  • 200 g przerośniętego wędzonego boczku pokrojonego w bardzo cienkie plasterki

 

Sposób przygotowania:

Szaszłyki z nerek wieprzowych
Nasze kucharzenie rozpoczynamy od włożenia nerek na około 2 godziny do wody. Bardzo ważne, aby wodę często zmieniać. Następnie przygotować mieszankę z musztardy, pieprzy Cayenne, gałki muszkatołowej i soli. Teraz już tylko zostało rozgrzać grill. Nerki pokroić w niewielkie kawałki. Mięso obtoczyć w przyprawach, owinąć boczkiem i nadziać na patyczki do szaszłyków. Grillować 6-7 min, ciągle obracając. Życzę Smacznego ; )

Tagi:

tarta