Sposób przygotowania:
szaszłyki z papryką.
Mięso mielone zagnieść z twarogiem, doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Cebulę obrać, pokroić na cząstki. Z masy mięsnej uformować sześć małych kulek. Na zmianę z cebulą i listkami natki nadziewać na metalowe szpadki. Uformować szaszłyki włożyć na patelnię na mocno rozgrzany olej, smażyć 15 minut, często odwracając. Paprykę oczyścić, umyć i pokroić w paski. Czosnek obrać i drobno posiekać. Szaszłyki zdjąć z patelni, zabezpieczyć przed wystygnięciem. Na tym samym oleju smażyć 8 minut czosnek i paprykę. Pomidor oczyścić, umyć, pokroić na małe cząstki. Listki tymianku oderwać od łodyżek. Pomidory i tymianek wymieszać z papryką, doprawić solą i pieprzem. Szaszłyki podawać z jarzynami i bagietką.