katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1590]

Szaszłyki z piekarnika

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szaszłyki to fajny sposób na połączenie składników. Wszystkie na jednym patyku.. troszkę sobą przechodzą i jest smacznie.

Szaszłyki z piekarnika Więcej zdjęć (7)

Składniki:

Szaszłyki z piekarnika

 

  • łopatka wieprzowa ok 1 kg
  • papryka 2 szt duże
  • ogórek kiszony ok 4 szt
  • cebula 3-4 szt
  • sól i pieprz
  • przyprawa grillowa

Sposób przygotowania:

Szaszłyki z piekarnika
Mięso myjemy, osuszamy i kroimy na kawałki. Oprószamy solą i pieprzem czy też inną przyprawą. Ogórki kroimy na kawałki. Paprykę oczyszczamy i też kroimy na kawałki. Cebulę na ćwiartki czy też dowolnie. Jeśli mamy pieczarki też można je przygotować.

Przygotowane składniki przemiennie nadziewamy na każdy patyk. Oprószamy przyprawą ( u mnie grillowa) i układamy w naczyniu żaroodpornym.

Pieczemy do miękkości ( na początku pieczenia przykrywamy folią aluminiową).
Szaszłyki z piekarnika
Mięso myjemy i osuszamy u mnie była to łopatka .
Szaszłyki z piekarnika
Przygotowane mięso kroimy w większą kostkę.
Szaszłyki z piekarnika
Paprykę oczyszczamy i kroimy na kawałki .
Szaszłyki z piekarnika
Cebulę obieramy i kroimy na ćwiartki albo dowolnie.
Szaszłyki z piekarnika
Ogórki kroimy na kawałki.
Szaszłyki z piekarnika
Smacznego:)