AldiNonia

AldiNonia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 72]

Sałatka z brokułu i ogórka kiszonego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Delikatna sałatka, która doskonale nadaje się na lunch lub kolację. Połączenie brokułu, ogórka i kukurydzy uzupełnione kefirem i prażonymi nasionami.

Sałatka z brokułu i ogórka kiszonego

Składniki:

Sałatka z brokułu i ogórka kiszonego

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z brokułu i ogórka kiszonego

Nasiona

Sałatka z brokułu i ogórka kiszonego
Nasiona uprażyć na lekko złoty kolor. Gdy zaczną strzelać na patelni to znak, że są gotowe.

Brokuł podzielić na małe różyczki i ugotować al dente w lekko osolonej wodzie. Odcedzić i pozostawić do ostudzenia.

Nasiona uprażyć na suchej patelni.

Kefir

Sałatka z brokułu i ogórka kiszonego
Zamiast kefiru można użyć jogurtu naturalnego.

Do miseczki przelać kefir i doprawić solą i pieprzem do smaku.

Przygotowanie

Ogórka pokrój w plasterki. Kukurydzę odsącz z zalewy. Wszystkie składniki wraz z brokułem wyłóż na talerz i polej uprzednio przygotowanym kefirem.

Na koniec posyp prażonymi nasionami.

Smacznego!


Tagi:

sałatka