Joanna19

Joanna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 440]

Szaszłyki z dodatkiem brzoskwini

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Szaszłyki te mają ciekawy smak dzięki dodaniu brzoskwini. Jest to super pomysł na smaczne i szybkie w przygotowaniu danie.

Szaszłyki z dodatkiem brzoskwini

Składniki:

Szaszłyki z dodatkiem brzoskwini

 

 

Sposób przygotowania:

Szaszłyki z dodatkiem brzoskwini
Piersi kurczaka kroimy w nieduża kostkę. Brzoskwinie kroimy w nieduża kostkę. Pieczarki przecinamy na pół. Cebulę siekamy w nieduże cząstki (wedle uznania). Na patelni rozgrzewamy olej. Delikatnie podsmażamy na nim piersi kurczaka, pieczarki i cebulę. Wszystko doprawiamy pieprzem, solą i ziołami prowansalskimi. Następnie w dowolnej kolejności umieszczamy składniki na patyczkach (najlepiej naprzemiennie). Pieczemy w piekarniku w 180 stopniach około 45 minut. Sprawdzamy kiedy składniki będą miękkie i zarumienione. Jemy same lub z sałatką. Szaszłyki te można też upiec na grillu w sezonie.