Sposób przygotowania:
Szaszłyki z białej kiełbasy i boczku ze śliwką
Przygotowuje składniki. Białą kiełbasę kroję w grubsze plastry, boczek kroję po długości, mają być paski.
Na patyki do szaszłyków nabijam kolejno kiełbasę, śliwkę owiniętą boczkiem znowu kiełbasa, dociskam nią boczek ze śliwką, i tak na przemian.
Każdego szaszłyka smaruję olejem czosnkowym.
Piekę w piekarniku 25 minut w 200 st.C, można grillować.
*doskonale smakują z musztardą chrzanową
Na patyki do szaszłyków nabijam kolejno kiełbasę, śliwkę owiniętą boczkiem znowu kiełbasa, dociskam nią boczek ze śliwką, i tak na przemian.
Każdego szaszłyka smaruję olejem czosnkowym.
Piekę w piekarniku 25 minut w 200 st.C, można grillować.
*doskonale smakują z musztardą chrzanową
misia5
zbysiowa
Robi się :D
Dziękuję, wyszło pysznie :)
BozenaMatuszczyk
zbysiowa
Dziękuję Bożenko :)