Sposób przygotowania:
Roladki z szynką
Plastry mięsa rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem. Kładziemy troszkę musztardy i rozprowadzamy po mięsie.
Na rozbite plastry mięsa kładziemy plastry szynki a przy brzegu gdzie zaczniemy zwijać roladkę kładziemy połówkę ogórka. Zwijamy roladkę.
Na patelni rozgrzewamy trochę tłuszczu i wrzucamy pokrojoną cebulę i czosnek. Układamy też na patelni roladki zawinięciem do dołu i zasmażamy.
Roladki obsmażamy obracając je i na koniec ponownie układamy zawinięciem do dołu. Podlewamy bulionem albo wodą i dusimy do miękkości.
Na rozbite plastry mięsa kładziemy plastry szynki a przy brzegu gdzie zaczniemy zwijać roladkę kładziemy połówkę ogórka. Zwijamy roladkę.
Na patelni rozgrzewamy trochę tłuszczu i wrzucamy pokrojoną cebulę i czosnek. Układamy też na patelni roladki zawinięciem do dołu i zasmażamy.
Roladki obsmażamy obracając je i na koniec ponownie układamy zawinięciem do dołu. Podlewamy bulionem albo wodą i dusimy do miękkości.