katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Roladki z szynką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Roladki z szynką są smaczne jako dodatek do obiadu i smaczne do podania na stół z jakimś sosem czy surówką albo od tak sobie bez dodatków.

Roladki z szynką Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Roladki z szynką

 

  • mięso 6 plastrów (szynka, schab, łopatka)
  • szynka 6 plastrów
  • ogórki kiszone albo konserwowe 3 szt
  • cebula 1 szt
  • czosnek 1-2 ząbki
  • musztarda
  • sól i pieprz
  • olej
  • bulion

Sposób przygotowania:

Roladki z szynką
Plastry mięsa rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem. Kładziemy troszkę musztardy i rozprowadzamy po mięsie.

Na rozbite plastry mięsa kładziemy plastry szynki a przy brzegu gdzie zaczniemy zwijać roladkę kładziemy połówkę ogórka. Zwijamy roladkę.

Na patelni rozgrzewamy trochę tłuszczu i wrzucamy pokrojoną cebulę i czosnek. Układamy też na patelni roladki zawinięciem do dołu i zasmażamy.

Roladki obsmażamy obracając je i na koniec ponownie układamy zawinięciem do dołu. Podlewamy bulionem albo wodą i dusimy do miękkości.
Roladki z szynką
Roladki mięsne duszone z czosnkiem i cebulą .
Roladki z szynką
Plastry mięsa rozbijamy tłuczkiem , oprószamy solą i pieprzem oraz smarujemy musztardą.
Roladki z szynką
na przygotowane plastry mięsa kładziemy plaster szynki.
Roladki z szynką
Ogórki kroimy na połowy i układamy na szynce.
Roladki z szynką
Smacznego:)