Sposób przygotowania:
Szczypanki z farszem twarogowym
Z podanych składników zagniatamy gładkie i elastyczne ciasto. Wkładamy do foliowej torebki i zostawiamy na 20 minut aby odpoczęło.
W tym czasie przygotowujemy farsz. Biały ser miksujemy z żółtkami, mąką, cukrem , kardamonem oraz skórką pomarańczową do uzyskania puszystej masy.
Ciasto wałkujemy. Wycinamy foremką kółka. Mnie wyszło 28 sztuk. Brzegi każdego dosłownie szczypiemy w 6-8 miejscach.
Powinniśmy uzyskać formę niewielkiej miseczki. Napełniamy każde ciasteczko farszem i pieczemy w 200 stopniach około 25 minut.
Kiedy przestygną dekorujemy roztopioną czekoladą.
W tym czasie przygotowujemy farsz. Biały ser miksujemy z żółtkami, mąką, cukrem , kardamonem oraz skórką pomarańczową do uzyskania puszystej masy.
Ciasto wałkujemy. Wycinamy foremką kółka. Mnie wyszło 28 sztuk. Brzegi każdego dosłownie szczypiemy w 6-8 miejscach.
Powinniśmy uzyskać formę niewielkiej miseczki. Napełniamy każde ciasteczko farszem i pieczemy w 200 stopniach około 25 minut.
Kiedy przestygną dekorujemy roztopioną czekoladą.