Sposób przygotowania:
Ciastka z rabarbarem i truskawkami Eli
Ser zmielić,dodać mąkę,margarynę i zagnieść ciasto.Ciasto zawinąć w folię i włożyć na 12 godzin do lodówki.Z umytych truskawek usunąć szypółki,truskawki pokroić w kostkę.Umyty ,obrany z włókien rabarbar pokroić na kawałki,zasypać cukrem i zastawić na 3 godziny.Po tym czasie oscedzić z soku.Ciasto wyjąć z lodówki,rozwałkować dość cienko i kroić na kwadraty 10-12 cm.Na każdy kwadrat położyć truskawki lub rabarbar,składać na skos na pół,zlepić i kłaść na blachę wyłożoną pergaminem.Piec około 25 minut w temperaturze 180 stopni C.Przestudzone ciastka posypać cukrem pudrem.Smacznego!
Czesiu
Dorota0309
Natala1210
Agunia
Lady Marmolada
luna