Sposób przygotowania:
Sznycel z indyka z karmelizowaną cebulą
Grill gazowy metoda bezpośrednia, średnia temperatura
Grill węglowy metoda bezpośrednia
1. Wymieszać 4 łyżki oliwy z półtorej łyżki musztardy i czosnkiem, mocno przyprawić solą i pieprzem. Sznycle z indyka płasko rozbić tłuczkiem i polać mieszanką oliwy z musztardą i czosnkiem. Pozostawić na 30 minut. Resztę musztardy wymieszać z majonezem i odstawić w chłodne miejsce.
2.Wgarnku rozgrzać dwie łyżki oliwy. Cebule obrać i pokroić w cienkie talarki, powoli dusić z cukrem 15 minut w rozgrzanym tłuszczu, aż cebula będzie bardzo miękka i złocistobrązowa. Wlać białe wino i wygotować sos do połowy objętości. Zdjąć z kuchenki i ostudzić.
3. Sznycle z indyka grillować 4–5 minut w średniej temperaturze. Odwrócić, posmarować resztą oliwy z musztardą i grillować jeszcze 2–3 minuty, aż mięso będzie upieczone i delikatne.
4. Ciabattę przekroić wzdłuż na pół i każdą część przekroić jeszcze w poprzek na pół. Kawałki ciabatty opiekać przekrojoną powierzchnią do dołu 1–2 minuty na ruszcie grilla. Każdy kawałek posmarować majonezem z musztardą i na bułce ułożyć sznycle. Przykryć kilkoma listkami rukoli i karmelizowaną cebulą, przykryć ćwiartką ciabatty.
Kulinarna wskazówka: Aby płasko rozbić sznycle, włóż mięso między dwie warstwy folii spożywczej i roztłucz je wałkiem do ciasta albo tłuczkiem do mięsa na grubość mniej więcej pół centymetra.
Przepis pochodzi z książki: Matthew Drennan, BARBECUE. PRZYJĘCIA PRZY GRILLU, Świat Książki
Grill węglowy metoda bezpośrednia
1. Wymieszać 4 łyżki oliwy z półtorej łyżki musztardy i czosnkiem, mocno przyprawić solą i pieprzem. Sznycle z indyka płasko rozbić tłuczkiem i polać mieszanką oliwy z musztardą i czosnkiem. Pozostawić na 30 minut. Resztę musztardy wymieszać z majonezem i odstawić w chłodne miejsce.
2.Wgarnku rozgrzać dwie łyżki oliwy. Cebule obrać i pokroić w cienkie talarki, powoli dusić z cukrem 15 minut w rozgrzanym tłuszczu, aż cebula będzie bardzo miękka i złocistobrązowa. Wlać białe wino i wygotować sos do połowy objętości. Zdjąć z kuchenki i ostudzić.
3. Sznycle z indyka grillować 4–5 minut w średniej temperaturze. Odwrócić, posmarować resztą oliwy z musztardą i grillować jeszcze 2–3 minuty, aż mięso będzie upieczone i delikatne.
4. Ciabattę przekroić wzdłuż na pół i każdą część przekroić jeszcze w poprzek na pół. Kawałki ciabatty opiekać przekrojoną powierzchnią do dołu 1–2 minuty na ruszcie grilla. Każdy kawałek posmarować majonezem z musztardą i na bułce ułożyć sznycle. Przykryć kilkoma listkami rukoli i karmelizowaną cebulą, przykryć ćwiartką ciabatty.
Kulinarna wskazówka: Aby płasko rozbić sznycle, włóż mięso między dwie warstwy folii spożywczej i roztłucz je wałkiem do ciasta albo tłuczkiem do mięsa na grubość mniej więcej pół centymetra.
Przepis pochodzi z książki: Matthew Drennan, BARBECUE. PRZYJĘCIA PRZY GRILLU, Świat Książki
zuzi
W dodatku te same do różnych przepisów
https://gotujmy.pl/azjatyckie-steki-ze-slodka-marynata-,przepisy,59096.html
lukrowanepierniczki