Sposób przygotowania:
Sznycle drobiowe a la Kentucky :
Mięso podzielić na 3 sznycle i delikatnie je rozklepać tłuczkiem do mięsa ( przez woreczek foliowy ).Posypać przyprawą ,, Skrzydełka Kentucky " .Do wbitego na talerzyk jajka dodać śmietankę i roztrzepać widelcem by się zmieszały . Panierować w mące , jajku, i bułce tartej . Smażyć na rumiano na oleju .Przełożyć do garnuszka , dodać masło i 4 łyżki wody , skropić maggi . Dusić pod przykryciem kilka minut na bardzo małym gazie .
To taki mały eksperyment z przyprawami do drobiu .Otworzyłam przyprawę do skrzydełek - a że nie jestem w stanie zużyć jej na raz sprawdzam do czego można jej jeszcze używać .Moim zdaniem do doprawiania różnych potraw drobiowych doskonale sie nadaje i to nie tylko do tych pieczonych czy z grilla .
To taki mały eksperyment z przyprawami do drobiu .Otworzyłam przyprawę do skrzydełek - a że nie jestem w stanie zużyć jej na raz sprawdzam do czego można jej jeszcze używać .Moim zdaniem do doprawiania różnych potraw drobiowych doskonale sie nadaje i to nie tylko do tych pieczonych czy z grilla .