Sposób przygotowania:
Szparagi w cieście francuskim
Szparagi dokładnie myjemy i pozbywamy się zdrewniałych końcówek. Szparagi oprószamy delikatnie solą i pieprzem.
Ciasto francuskie kroimy na paski około 1 cm. Następnie owijamy szparagi po sam czubek. Jajko rozkłócamy i smarujemy zawijaski. Posypujemy delikatnie słodką papryką.
Wykładamy na natłuszczoną blaszkę. Pieczemy 15-20 minut w 200 stopniach.
Podajemy z ulubionym sosem.
Smacznego
Ciasto francuskie kroimy na paski około 1 cm. Następnie owijamy szparagi po sam czubek. Jajko rozkłócamy i smarujemy zawijaski. Posypujemy delikatnie słodką papryką.
Wykładamy na natłuszczoną blaszkę. Pieczemy 15-20 minut w 200 stopniach.
Podajemy z ulubionym sosem.
Smacznego
![Szparagi w cieście francuskim Szparagi w cieście francuskim](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/szparagi-w-ciescie-francuskim-540005.jpg)
SylaUla
mocsłodkości