gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 867]

Szparagi w cieście francuskim

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Mega prosty i mega szybki przepis na swietną przegryzkę w ciagu dnia jak i na imprezę. Polecam przepis .

Szparagi w cieście francuskim Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Szparagi w cieście francuskim

 

Sposób przygotowania:

Szparagi w cieście francuskim
Szparagi dokładnie myjemy i pozbywamy się zdrewniałych końcówek. Szparagi oprószamy delikatnie solą i pieprzem.

Ciasto francuskie kroimy na paski około 1 cm. Następnie owijamy szparagi po sam czubek. Jajko rozkłócamy i smarujemy zawijaski. Posypujemy delikatnie słodką papryką.

Wykładamy na natłuszczoną blaszkę. Pieczemy 15-20 minut w 200 stopniach.

Podajemy z ulubionym sosem.

Smacznego
Szparagi w cieście francuskim
Następnie owijamy szparagi po sam czubek.