Sposób przygotowania:
Sałatka makaronowa z fasolką szparagową
Makaron ugotować al dente w osolonym wrzątku, odcedzić. Fasolkę oczyścić, pokroić na mniejsze kawałki.
Gotować do miękkości w osolonym wrzątku.
Umyte pomidory oraz ser feta pokroić w kostkę. Szczypiorek opłukać, posiekać drobno.
Składniki przełożyć do wysokiej miski.
Dresing:
Ząbki czosnku zetrzeć na tarce lub przecisnąć przez praskę.
Czosnek oraz przyprawy połączyć z oliwą. Dressing przelać do sałatki, całość dokładnie wymieszać.
Gotować do miękkości w osolonym wrzątku.
Umyte pomidory oraz ser feta pokroić w kostkę. Szczypiorek opłukać, posiekać drobno.
Składniki przełożyć do wysokiej miski.
Dresing:
Ząbki czosnku zetrzeć na tarce lub przecisnąć przez praskę.
Czosnek oraz przyprawy połączyć z oliwą. Dressing przelać do sałatki, całość dokładnie wymieszać.
SylaUla