Sposób przygotowania:
Szparagi w cieście francuskim
Białe szparagi obrać, odciąć zdrewniałe końcówki i umyć. Ciasto francuskie pokroić na kwadraty, mniej więcej wychodzi 8.
Na każdy kwadrat położyć plaster sera żółtego, następnie szynkę dojrzewającą (ewentualnie może być inna) i na nią po dwa lub trzy szparagi. Skleić ze sobą rogi ciasta, posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać sezamem.
Tak przygotowane szparagi ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Rozgrzać piekarnik do 200 stopni i piec przez 20 minut.
Na każdy kwadrat położyć plaster sera żółtego, następnie szynkę dojrzewającą (ewentualnie może być inna) i na nią po dwa lub trzy szparagi. Skleić ze sobą rogi ciasta, posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać sezamem.
Tak przygotowane szparagi ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Rozgrzać piekarnik do 200 stopni i piec przez 20 minut.
![Szparagi w cieście francuskim Szparagi w cieście francuskim](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/szparagi-w-ciescie-francuskim-417137.jpg)
![Szparagi w cieście francuskim Szparagi w cieście francuskim](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/szparagi-w-ciescie-francuskim-417138.jpg)
ajrinwu
mocsłodkości
lukrowanepierniczki