Sposób przygotowania:
Szparagi w cieście francuskim z boczkiem
Francuskie ciasto pokroić na tyle pasków ile mamy szparagów.
Plastrów boczku też ma być tyle ile jest szparagów.
Na każdy pasek ciasta położyć po plastrze boczku i zawinąć w to umyte szparagi.
Układać je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i posmarować rozmąconym jajkiem.
Szparagi piec około 20 minut w 200 stopniach.
Spożywać najlepiej na ciepło zaraz po przyrządzeniu.
Plastrów boczku też ma być tyle ile jest szparagów.
Na każdy pasek ciasta położyć po plastrze boczku i zawinąć w to umyte szparagi.
Układać je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i posmarować rozmąconym jajkiem.
Szparagi piec około 20 minut w 200 stopniach.
Spożywać najlepiej na ciepło zaraz po przyrządzeniu.
SylaUla