Sposób przygotowania:
Szparagi zapiekane z parmezanem...
Od szparagów odłamujemy zdrewniałe końce i ewentualnie strugamy „nóżkę”. Na aluminiowej tacce do grillowania układamy szparagi jeden obok drugiego, polewamy je odrobiną oliwy z oliwek, posypujemy dużą szczyptą soli i bułką tartą. Delikatnie poruszamy szparagami, aby obtoczyć je w panierce. Na koniec na szparagi ścieramy parmezan. Grillujemy do czasu, aż szparagi będą miękkie, a panierka zarumieniona.
![Szparagi zapiekane z parmezanem... Szparagi zapiekane z parmezanem...](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/szparagi-zapiekane-z-parmezanem-123803.jpg)
![Szparagi zapiekane z parmezanem... Szparagi zapiekane z parmezanem...](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/szparagi-zapiekane-z-parmezanem-123804.jpg)