Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Szpecle w sosie pieczarkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Smaczne i szybkie danie, dobre i na obiad i na kolację

Szpecle w sosie pieczarkowym Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Szpecle w sosie pieczarkowym

 

 

Sposób przygotowania:

Szpecle w sosie pieczarkowym
Pieczarki obrać, pokroić w plastry. Cebulę obrać i pokroić na 4 i w plasterki. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić cebulę i pieczarki, przesmażyć. Dodać kostkę grzybową i 0,5 szklanki wody. Gotować 5 minut. Mąkę i śmietanę rozrobić w 0,5 szklanki wody. Wlać do pieczarek, zagotować. Szpecle wyjąć z opakowania, wrzucić na wrzątek, po dwóch minutach odcedzić. Wsypać je do sosu. Wymieszać. Ser żółty zetrzeć na dużych oczkach. Porcje szpecli rozłożyć na talerze i posypać serem, podawać od razu.
Szpecle w sosie pieczarkowym
Pieczarki obrać pokroić w plastry Cebulę obrać i pokroić na 4 i w plasterki Na patelni rozgrzać olej wrzucić cebulę i pieczarki przesmażyć Dodać kostkę grzybową i pół szklanki wody
Szpecle w sosie pieczarkowym
Mąkę i śmietanę rozrobić w pół szklanki wody Wlać do pieczarek zagotować
Szpecle w sosie pieczarkowym
Szpecle wyjąć z opakowania wrzucić na wrzątek po dwóch minutach odcedzić Wsypać je do sosu Wymieszać

Tagi:

sery ser