LIDZIA

LIDZIA

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 329]

Szterc ziemniaczany

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Świetny dodatek do smażonej kiełbasy, ryby lub wędzonego mięsa.

Szterc ziemniaczany Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Szterc ziemniaczany

 

Sposób przygotowania:

Szterc ziemniaczany
Ugotowane ziemniaki ubic i posypac mąką. Trzonkiem łyżki przebic ziemniaki do dna garnka, tworzyc w ten sposób otwory. Wlac wrzątek, postawic na ogniu, wyrabiac aż ciasto będzie odstawac od łyżki. Wykładac łyżką na gorący tłuszcz i smażyc na złoto z obu stron. Cebulę pokroic w kostkę, zezłocic na maśle lub oleju. Usmażony szterc wyłożyc na talerz, posypac cebulką.
Szterc ziemniaczany
Ugotowane i rozgniecione ziemniaczki posypane mąką.
Szterc ziemniaczany
Wyrabianie masy ziemniaczanej z mąką i wodą, na ogniu.
Szterc ziemniaczany
Smażenie na rozgrzanym tłuszczu masy ziemniaczanej.

Tagi:

ziemniaki