VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Szwarcwaldzkie rollsy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Pyszne i odmiennie przygotowane tosty. W środku parówka z serkiem, mięciutki tost i chrupiąca szyneczka. Coś pysznego! Nam bardzo smakowały.

Szwarcwaldzkie rollsy

Składniki:

Szwarcwaldzkie rollsy

 

  • 8 kromek chleba tostowego
  • 4 plastry serka topionego
  • 2 parówki
  • 8 plastrów szynki szwarcwaldzkiej
  • Masło
  • Wykałaczki

 

Sposób przygotowania:

Szwarcwaldzkie rollsy
Chlebek tostowy delikatnie rozwałkowujemy wałkiem. Na jednego rollsa potrzebujemy dwie kromki. Każdą smarujemy masłem. W pierwszą kromkę zwijamy przekrojoną na pół parówkę . Na drugiej układamy plaster serka topionego. Serkiem owijamy pierwszego rollsa. Całość otulamy plastrami szynki i spinamy wykałaczkami, tak żeby rolls się nie rozwinął. Podpiekamy przez 10 minut w nagrzanym piekarniku. Z podanych składników można przygotować 4 rollsy.

Tagi:

chleb szynka