Sztangiel

Sztangiel

Starszy Kucharz
[Przepisów: 22]

Chrupiące tosty z oregano

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 12

Włączamy opiekacz do nagrzania. Tosty smarujemy z jednej strony margaryną. łączymy tosty w pary ale taki żeby nie ...

Chrupiące tosty z oregano

Składniki:

Chrupiące tosty z oregano

 

  • 8 kromek pieczywa tostowego (najlepszy SCHULSTAD)
  • 4 plastry wędliny (z tych tańszych)
  • 4 plastry żółtego sera
  • 1 pomidor
  • margaryna do smarowania
  • oregano

Sposób przygotowania:

Chrupiące tosty z oregano
Włączamy opiekacz do nagrzania. Tosty smarujemy z jednej strony margaryną. łączymy tosty w pary ale taki żeby nie pobrudzić blatu bądź talerza, czyli stronami posmarowanymi do siebie. Tak Lekko sklejone pary tostowe układamy na talerzu, dodajemy plaster wędliny, na to sypiemy oregano, później kładziemy ser żółty i przykrywamy tost drugim tostem z pod spodu, tak aby na wierzchu otrzymać posmarowane strony margaryną a w środku 'farsz'. Tak przygotowane tosty wrzucamy do opiekacza. Zapiekanie nie powinno trwać dłużej niż 4-5 min.