Sposób przygotowania:
Szybka sałatka szefa.
1.Sałatę myjemy pod bieżącą wodą, osuszamy papierowym ręcznikiem kuchennym, a następnie rwiemy na małe kawałki.
2.Z pomidora zdejmujemy skórkę. Paprykę i ogórka myjemy i osuszamy. Ogórka obieramy. Pomidora kroimy w niewielkie cząstki.
3.Paprykę przekrawamy na pół i usuwamy gniazdo nasienne. Miąższ wraz z ogórkiem, szynką i żółtym serem kroimy w słupki.
4.Sos mieszamy z keczupem i majonezem. Olewamy sałatkę i dokładnie mieszamy. Posypujemy grzankami.
2.Z pomidora zdejmujemy skórkę. Paprykę i ogórka myjemy i osuszamy. Ogórka obieramy. Pomidora kroimy w niewielkie cząstki.
3.Paprykę przekrawamy na pół i usuwamy gniazdo nasienne. Miąższ wraz z ogórkiem, szynką i żółtym serem kroimy w słupki.
4.Sos mieszamy z keczupem i majonezem. Olewamy sałatkę i dokładnie mieszamy. Posypujemy grzankami.