kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1029]

Pasta z pieczonej makreli z ogórkiem i koperkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na smaczną pastę do pieczywa. Przygotowana z pieczonej makreli z dodatkiem startych ogórków i koperku oraz jogurtu. Polecam.

Pasta z pieczonej makreli z ogórkiem i koperkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasta z pieczonej makreli z ogórkiem i koperkiem

 

  • 2 płaty pieczonej makreli
  • 2 ogórki gruntowe
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki pokrojonego koperku
  • 1 czubata łyżka margaryny
  • 1/2 łyżeczki suszonej cebuli
  • sól do smaku
  • pieprz cytrynowy do smaku
  • pokrojony koperek do dekoracji

Sposób przygotowania:

Pasta z pieczonej makreli z ogórkiem i koperkiem
Ogórek myjemy vi wycieramy ściereczką, obieramy ze skórki i ścieramy na tarce. Solimy i mieszamy, przekładamy na sitko. Oddzielamy mięso z ryby od ości i skóry, przekładamy do kielicha blendera. Dodajemy odciśnięty z soku ogórek, pokrojony koperek, jogurt i resztę składników.

Blendujemy na masę i przekładamy do pojemniczka.

Pokrojonym szczypiorkiem posypujemy pastę.
Pasta z pieczonej makreli z ogórkiem i koperkiem
Mięso z pieczonej makreli dzielone od ości i skóry.
Pasta z pieczonej makreli z ogórkiem i koperkiem
Stary ogórek odsączamy na sitku z nadmiaru soku.
Pasta z pieczonej makreli z ogórkiem i koperkiem
Umyty i osuszony z wody koperek kroimy na drobno.
Pasta z pieczonej makreli z ogórkiem i koperkiem
Wszystkie składniki na pastę wkładamy do kielicha blendera i blendujemy.