Sposób przygotowania:
Pasta z pieczonej makreli z ogórkiem i koperkiem
Ogórek myjemy vi wycieramy ściereczką, obieramy ze skórki i ścieramy na tarce. Solimy i mieszamy, przekładamy na sitko. Oddzielamy mięso z ryby od ości i skóry, przekładamy do kielicha blendera. Dodajemy odciśnięty z soku ogórek, pokrojony koperek, jogurt i resztę składników.
Blendujemy na masę i przekładamy do pojemniczka.
Pokrojonym szczypiorkiem posypujemy pastę.
Blendujemy na masę i przekładamy do pojemniczka.
Pokrojonym szczypiorkiem posypujemy pastę.
![Pasta z pieczonej makreli z ogórkiem i koperkiem Pasta z pieczonej makreli z ogórkiem i koperkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pasta-z-pieczonej-makreli-z-ogorkiem-i-koperkiem-545114.jpg)
![Pasta z pieczonej makreli z ogórkiem i koperkiem Pasta z pieczonej makreli z ogórkiem i koperkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pasta-z-pieczonej-makreli-z-ogorkiem-i-koperkiem-545115.jpg)
![Pasta z pieczonej makreli z ogórkiem i koperkiem Pasta z pieczonej makreli z ogórkiem i koperkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pasta-z-pieczonej-makreli-z-ogorkiem-i-koperkiem-545116.jpg)
![Pasta z pieczonej makreli z ogórkiem i koperkiem Pasta z pieczonej makreli z ogórkiem i koperkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pasta-z-pieczonej-makreli-z-ogorkiem-i-koperkiem-545117.jpg)