Sposób przygotowania:
Szybka sałatka z kiełbasą
Gotuję jajka na twardo, następnie kroję je w kostkę. Do jajek dodaję pokrojoną w kostkę czerwoną paprykę, pokrojone w kostkę ogórki, trzy łyżki kukurydzy i pokrojoną w kostkę kiełbasę.
Całość mieszam wstępnie łyżką. Następnie doprawiam składniki solą i pieprzem, dodaję majonez, sos czosnkowy i całość mieszam. Próbuję, opcjonalnie doprawiam.
Rada: Sałatkę najlepiej wstawić do lodówki w celu przegryzienia smaków, choć można ją podawać od razu. Po wierzchu posypuję ją szczypiorkiem.
Całość mieszam wstępnie łyżką. Następnie doprawiam składniki solą i pieprzem, dodaję majonez, sos czosnkowy i całość mieszam. Próbuję, opcjonalnie doprawiam.
Rada: Sałatkę najlepiej wstawić do lodówki w celu przegryzienia smaków, choć można ją podawać od razu. Po wierzchu posypuję ją szczypiorkiem.