Sposób przygotowania:
Chow Mein z warzywami
Makaron przygotować wg. przepisu na opakowaniu, odcedzić.
Z brukselki zdjąć wierzchnie listki, każdą przekroić na pół, brokuła podzielić na różyczki. Warzywa ugotować al dente w osolonym wrzątku.
Obrane cebule pokroić w kostkę, czosnek w grube plasterki, papryczkę chili i imbir posiekać drobno. W głębokiej patelni/woku rozgrzać olej, zeszklić cebulę, dodać czosnek, chili i imbir. Smażyć kolejne 2-3 min co jakiś czas mieszając.
Dołożyć makaron, doprawić sosem sojowym i piri-piri. Smażyć kolejne 5 min.
Wlać wodę/bulion, dodać brokuła z brukselką. Doprawić solą, pieprzem oraz curry.
Dokładnie wymieszać aż powstały sos obklei wszystkie składniki.
Z brukselki zdjąć wierzchnie listki, każdą przekroić na pół, brokuła podzielić na różyczki. Warzywa ugotować al dente w osolonym wrzątku.
Obrane cebule pokroić w kostkę, czosnek w grube plasterki, papryczkę chili i imbir posiekać drobno. W głębokiej patelni/woku rozgrzać olej, zeszklić cebulę, dodać czosnek, chili i imbir. Smażyć kolejne 2-3 min co jakiś czas mieszając.
Dołożyć makaron, doprawić sosem sojowym i piri-piri. Smażyć kolejne 5 min.
Wlać wodę/bulion, dodać brokuła z brukselką. Doprawić solą, pieprzem oraz curry.
Dokładnie wymieszać aż powstały sos obklei wszystkie składniki.