Sposób przygotowania:
Szybkie gofry gruszkowe
W sporej misce połączyć i zmiksować 2,5 szklanki mąki pszennej, małą łyżeczkę proszku do pieczenia, 2 jajka, 1 szklankę mleka, pół szklanki słodkiej śmietanki i pół szklanki gazowanej wody mineralnej. Dodać szczyptę soli, małe opakowanie cukru waniliowego oraz 3 łyżki stopionego masła. Wymieszać mikserem do połączenia, a następnie dodać do ciasta grubo utarte dojrzałe gruszki. Wymieszać ciasto i wylewać porcjami na rozgrzaną gofrownicę.
Smażyć ok.3 minuty lub wg czasu odpowiednio dobranego do własnego urządzenia.
Podawać z cukrem pudrem lub innym ulubionym dodatkiem.
Smażyć ok.3 minuty lub wg czasu odpowiednio dobranego do własnego urządzenia.
Podawać z cukrem pudrem lub innym ulubionym dodatkiem.
ciasteczka
lukrowanepierniczki