Sposób przygotowania:
Szybka surówka obiadowa
Kapustę pekińską drobno szatkujemy i mieszamy z niewielką ilością oliwy. Odstawiamy na 10 minut i w tym czasie przygotowujemy resztę składników. Pomidora sparzamy wrzątkiem i obieramy ze skórki. Pomidora kroimy w kostkę średniej wielkości. Zieloną cebulkę myjemy, osuszamy i drobno siekamy. Do przygotowanej kapusty dajemy pokrojonego pomidora, zieloną cebulkę. Całość doprawiamy solą i świeżo zmielonym kolorowym pieprzem. Dodajemy kefir lub jogurt naturalny i mieszamy całość.
![Szybka surówka obiadowa Szybka surówka obiadowa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/szybka-surowka-obiadowa-264007.jpg)
![Szybka surówka obiadowa Szybka surówka obiadowa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/szybka-surowka-obiadowa-264008.jpg)
![Szybka surówka obiadowa Szybka surówka obiadowa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/szybka-surowka-obiadowa-264009.jpg)
![Szybka surówka obiadowa Szybka surówka obiadowa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/szybka-surowka-obiadowa-264010.jpg)