Sposób przygotowania:
Szybka surówka z kapusty kiszonej.
Jabłko i marchewkę obieramy i ścieramy na tarce ( grube oczka).
Cebulę kroimy w drobną kostkę. Kapustę kiszoną smakujemy jeżeli jest zbyt kwaśna płuczemy w letniej wodzie, i kroimy.
Wszystko razem mieszamy i doprawiamy pieprzem. Odstawiamy na ok 2 godz. żeby smaki się dobrze połączyły. Do surówki możemy dodać trochę kminku, będzie wtedy bardziej lekkostrawna.
Cebulę kroimy w drobną kostkę. Kapustę kiszoną smakujemy jeżeli jest zbyt kwaśna płuczemy w letniej wodzie, i kroimy.
Wszystko razem mieszamy i doprawiamy pieprzem. Odstawiamy na ok 2 godz. żeby smaki się dobrze połączyły. Do surówki możemy dodać trochę kminku, będzie wtedy bardziej lekkostrawna.