Sposób przygotowania:
Szybka wiśniówka
Pół litra soku wyciśniętego w sokowniku z dojrzałych wiśni, wlewam do rondelka i razem z cukrem podgrzewam na małym ogniu. Cały czas mieszam, aż cukier się rozpuści.
Wódkę i spirytus łączę z ciepłym sokiem.
Do dużego słoja wcześniej wyparzonego i osuszonego wkładam posiekane rodzynki i przyprawy. Całość zalewam sokiem z alkoholem i szczelnie zamykam słoik. Odstawiam na miesiąc w chłodne miejsce.
Po tym czasie nalewkę filtruję i przelewam do butelek. Ta nalewka nadaje się do picia od razu.
Wódkę i spirytus łączę z ciepłym sokiem.
Do dużego słoja wcześniej wyparzonego i osuszonego wkładam posiekane rodzynki i przyprawy. Całość zalewam sokiem z alkoholem i szczelnie zamykam słoik. Odstawiam na miesiąc w chłodne miejsce.
Po tym czasie nalewkę filtruję i przelewam do butelek. Ta nalewka nadaje się do picia od razu.